Get bbq-ready met een bartafel!

De zomer komt eraan! Dat betekent dat de barbecue weer tevoorschijn gehaald kan worden. Wij Nederlanders zijn echte barbecue fans en zetten deze het liefst zo vaak mogelijk aan bij aangename temperaturen. Eigenlijk ook als het daar stiekem nog nét te koud voor is. Hoe pak je een barbecue goed aan? Naast het uitnodigen van vrienden, het bestellen van vlees bij de slager en het doen van overige inkopen, zijn er namelijk een aantal zaken belangrijk. Je leest alle tips en tricks voor een geslaagde barbecue in deze blog.

bbq-chef

Bekroon jezelf tot chef BBQ
Bbq season is on en daarom zetten we alle belangrijke braadtips op een rij:

  • Breng het vlees op kamertemperatuur. Dikke stukken vlees worden hierdoor sneller gaar.
  • Heb je vlees met een vetrandje? Maak een sneetje in het vet, zodat het vlees niet opkrult.
  • Gebruik een tang om je vlees of vis te draaien.
  • Prik niet met een vork in vlees of vis, want dan wordt het droog.
  • Strijk een laagje olijfolie over de grill. Zo blijft vlees of vis niet plakken. Gebruik ook weer niet teveel olie, want het kan vlam vatten.
  • Leg spiesjes een avond van tevoren in water. Zo voorkom je verkoold vlees. 
  • Zet stokbrood, salades en sauzen pas op tafel wanneer het vlees klaar is. Zo voorkom je dat iedereen al vol zit voordat het vlees van de barbecue komt.
  • Heb je een barbecue met deksel? Dat is mooi meegenomen: de gesloten bovenkant houdt namelijk warmte vast. Slowcooking to the finest!
  • Reinig het rooster tussendoor met het sap van een halve citroen. Zo voorkom je dat vlees naar vis smaakt en andersom. 

Zet een bartafel in voor een geslaagde barbecue!
Voor een barbecue heb je veel nodig, zoals vlees, vis, salades, stokbrood, sausjes, borden, bestek en vleestangen. Je wilt niet de hele tijd van buiten naar binnen lopen. Waar ga je al deze spullen buiten laten? Een outdoor bartafel is dé oplossing! Deze tafel zet je gemakkelijk naast de barbecue neer. Let bij het aanschaffen op de volgende zaken: Zoek ten eerste een tafel die licht van gewicht is, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Kies een gebeitste of geoliede tafel die eenvoudig schoon te maken is. Neem bij voorkeur een bartafel die je gemakkelijk op- en afbreekt, zodat deze indien gewenst eenvoudig op te ruimen is. Lijkt jou dit ontzettend handig? Dan zijn de industriële tafels van NJOJ wat voor jou!

bbq-gezelligheid

Gezelligheid kent geen tijd
Barbecueën betekent vaak lang, maar vooral gezellig tafelen. Een opgeruimde tuin draagt enorm bij aan deze sfeer. Kleed de tafel aan met leuke accessoires, zoals een tafelkleed, kandelaars, kaarsjes, leuke schaaltjes en zet de sausjes klaar. Begint het donker te worden? Dan is het tijd om lampjes en kaarsen aan te maken. Zet voor de zekerheid ook alvast de heater klaar voor als het frisser wordt. Het tafelen kan beginnen! 

Tip: Steek citronella kaarsen aan wanneer het begint te schemeren. Anders word je continu lastig gevallen door muggen!

Nu kan de barbecue écht aan!
Nu je alle barbecue tips hebt afgevinkt is het tijd om de barbecue aan te steken. Met bovenstaande tips ga je zeker punten scoren! Wil je na het barbecueën lekker natafelen met jouw gasten? Even met een natte doek over de tafel en de borrel kan starten. Het belooft een mooie zomer te worden!