Dé perfecte eettafel voor in kleine ruimtes

In kleine ruimtes blijft het altijd een uitdaging om dé perfecte eettafel te vinden. Vaak zijn ze te groot, te massief of simpelweg niet mooi. Vind je het lastig om een compacte eettafel te vinden, die desondanks toch stijlvol is en waar je gezellig met vrienden of familie aan kunt eten? Lees snel verder en ontdek hoe jij de perfecte tafel voor je kleine ruimte vindt. 

Wees creatief met de ruimte die je hebt
Baal je van de ruimte die je wel of niet hebt? Bedenk dan als eerste wat je absoluut in de ruimte neer wilt zetten en wees creatief. Zet geen joekel van een tafel neer met grote stoelen, maar kies bijvoorbeeld voor een kleine eettafel van NJOJ. Combineer deze met de bijpassende lage krukken en naast het optimaal gebruik maken van de kleine ruimte, ben je ook meteen de trotse eigenaar van een oogverblindend stukje Dutch Design.

Perfecte-bartafel-kleine-kamer

Minimalisme laat je ruimte groeien
Een kleine ruimte lijkt al snel voller dan een grote ruimte, logisch. Onze beste tip is dan ook om je interieur strak en rustig te houden. Dit wil niet zeggen dat je accessoires achterwege moet laten, maar kies alleen dingen die je écht mooi vindt. Less is more in een kleine ruimte. Pak uit met tafeldecoratie, maar wees terughoudend met schilderijen en hebbedingen. Een goede balans tussen je eetkamer meubel en de accessoires is essentieel wanneer de ruimte beperkt is. 

Beperkte ruimte? Ga de hoogte in! 
Wist je al dat NJOJ een heel assortiment statafels heeft? Statafels kunnen ook ideaal zijn in kleinere ruimtes. Je kiest dan niet voor een lange tafel, maar juist voor een hoge tafel. Het is misschien een gewaagd idee, maar door te kiezen voor een statafel maak je nóg beter gebruik van je ruimte. Wist je trouwens dat staand lunchen of dineren ook nog een heel gezond is? Je slaat hiermee dus twee vliegen in één klap.

Massiefhouten-bartafel-NJOJ

Kies een vorm die past in de ruimte
Een kleine ruimte beperkt je uiteraard wel een beetje. Die immens lange kasteeltafel gaat het simpelweg niet worden. Tóch is er meer mogelijk dan je vooraf denkt. De vorm van de tafel speelt hierbij een belangrijke rol. In kleine, vierkante ruimtes werkt een ronde tafel bijvoorbeeld erg goed. Maar ook een kleiner, vierkant model past vaak prima. Is de ruimte rechthoekig? Dan ligt de keuze voor een langwerpige tafel meer voor de hand. De eettafels van NJOJ zijn in ieder geval allemaal 65 cm breed en hebben een lengte van 70, 140 en 180 cm. Er is dus altijd wel een tafelvorm die past in jouw ruimte.

Tip! Niet zeker welk soort tafel nu het beste past? Weet dat NJOJ Brand Store ook een mobiele showroom heeft. Dat betekent dat ze met een aantal tafels bij jou langs kunnen komen. Deze zetten ze als proef bij jou neer. Zo ervaar jij in je eigen omgeving welk formaat geschikt is. Bel en kijk wat er mogelijk is.