Ergonomisch werken aan een… eettafel?!

Veel mensen werken thuis. Al is het maar voor een paar dagen in de week. Het bespaart je een hoop tijd en ook de dagelijkse file kun je missen als kiespijn. Maar thuiswerken heeft ook enkele nadelen. De meest ingrijpende is nog wel dat werken aan de keukentafel funest is voor je houding: pijn in je nek, onderrug en schouders. Herkenbaar? Gelukkig komt daar met de ergonomische eettafels van NJOJ verandering in.

Eettafel en ergonomische werkplek ineen
Wanneer je een extra kamer over hebt waar je rustig kunt werken is er wellicht niet veel aan de hand. Daar staat dan vaak een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Maar als de ruimte iets beperkter is, ben je vaak toegewezen op de eettafel. Deze is niet in hoogte te verstellen en ook de eetkamerstoelen zijn meestal niet geschikt om een hele dag aan te werken. 

De eettafels van NJOJ zitten echter heel anders in elkaar. Het zijn volwaardige eetkamertafels, die je in een handomdraai omhoog zet. Niet door op een knop te drukken, maar door er heel makkelijk hoge poten onder te klikken. Je verandert je eettafel binnen no-time in een ergonomische werkplek. 

staand-werken

Niet alleen thuis maar ook op kantoor
Iedereen kent de mechanische sta-zit bureaus. Superhandig als werkplek, maar natuurlijk niet echt gezellig als eettafel. Daarbij zit je altijd met stroomkabels te hannessen en moet er dus ook een stopcontact in de buurt zijn. De eettafels van NJOJ zijn 100% Dutch Design. Ze zien er hierdoor niet alleen gelikt uit, het totaalplaatje klopt gewoon. Van het aluminium onderstel tot en met het hardhouten tafelblad en de handige haakjes. Over elk detail is nagedacht. Daarom zijn de eettafels van NJOJ niet alleen geschikt voor thuis, maar zeker ook voor op kantoor. Of je hem nu gebruikt om een presentatie aan te geven, staand achter te werken of om aan te lunchen. De tafels zijn ultralicht, volledig demontabel en nemen amper plek in beslag. Al met al de ideale werkplek. 

De voordelen van staand werken
Nu denk je misschien: “wat moet ik in godsnaam met een hoog bureau? Ik zit prima hier aan de keukentafel”. Dat kan en is natuurlijk helemaal goed. Toch heeft staand werken of lunchen een groot aantal voordelen ten opzichte van zittend werken. Voordelen die jou én je werkgever ten goede komen:

  • Staand werken zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor krijgen je hersenen meer zuurstof, waardoor je scherper bent en beter presteert. 
  • Een staande houding is veel beter voor je rug, schouder en nek. De kans op klachten is dus veel kleiner als je zittend werken afwisselt met staand werken.
  • Zittend verbrand je amper calorieën. Sta je rechtop, dan verbrand je ongeveer 50 calorieën per uur. Dat is met 4 uur staand werken toch zo’n 10% van de gemiddelde, dagelijkse inname.
  • Door staand te werken of lunchen creëer je een andere dynamiek. Mensen nemen een actieve houding aan, waardoor de sfeer losser en gezellig wordt.

Eettafel-Statafel-Werken

Ergonomisch én multifunctioneel
Een eettafel van NJOJ heeft eigenlijk alleen maar positieve punten. Tijdens het werk houdt hij je vitaal en scherp, tijdens de lunch zorgt hij voor een goede sfeer en in je eetkamer of op kantoor ziet hij er ook nog eens oogverblindend uit. Dat is nog niet alles: je hebt de keuze uit heel veel verschillende modellen, waarvan je er een hoop ook zonder probleem buiten neerzet. Naast de ultieme werkplek kun je er dus ook buiten heerlijk aan borrelen. Als dat niet multifunctioneel is…

Ontdek alle eettafel modellen of stel zelf je eigen ergonomische maatwerk tafel samen. Wedden dat je er geen spijt van krijgt.