Zo maak je jouw terras summerproof

Het is zomer! Dat betekent lekker buiten relaxen of de gezelligheid opzoeken van een terras. Zonnestralen, vogelgezang en mooie bloeiers geven een heerlijk zomers gevoel. Het wordt thuis pas echt optimaal genieten als het terras helemaal summerproof is! Voor velen is dit toch het belangrijkste onderdeel van de tuin of het balkon. In deze blog vertelt NJOJ Brand Store hoe je in 4 stappen jouw terras pico bello in orde maakt! Zet de barbecue maar vast klaar!

Stap 1: Maak jouw terras schoon
Wellicht de minst leuke stap, maar een mooi terras begint met een goede opknapbeurt. Groeit er onkruid tussen de tegels? Haal dit weg met behulp van een voegenborstel. Is er groene aanslag zichtbaar op tegels, muren of schuttingen? Geen zorgen, deze aanslag verwijder je eenvoudig met aanslagreiniger of groene zeep. Gebruik voor deze klus géén hogedrukreiniger of schoonmaakazijn. Zo beschadig je namelijk de toplaag van tegels of stenen en komt aanslag sneller terug. Klaar? De eerste horde is genomen!

Stap 2: Bepaal de stijl van jouw terras
Dit is een leuke stap! Je gaat namelijk het terras inrichten. Kies een inrichtingsstijl die je mooi vindt. Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke stijl, ben jij liefhebber van een industriële look óf bevind jij je liever in een Scandinavische oase van rust? Het kan allemaal! Richt je terras in zoals jij het wilt en maak daarbij gebruik van Pinterest. Dit is hét perfecte platform om inspiratie op te doen. In deze app creëer je zelf moodboards met sfeerfoto’s die aansluiten bij jouw stijl. Zo leg je een goede basis voor een terras helemaal naar jouw smaak!

Stap 3: Mix and match
Nu gaan we het terras daadwerkelijk inrichten. Houd de inspiratie uit stap 2 in je achterhoofd. Zoek online of in tuincentra’s naar toffe tuinmeubels voor jouw balkon- of tuinterras. Het is helemaal aan jou of je voor een loungeset of een 6-delige tuinset kiest. Een loungeset is heerlijk voor het lezen van een boek. Een tuintafel met stoelen is juist weer handig om aan te eten, maar neemt wel relatief veel ruimte in beslag. Dit is de reden dat steeds vaker voor een bartafel van NJOJ Brand Store gekozen wordt: eenvoudig op te zetten, nog sneller af te breken en ook nog eens een lust voor het oog. En met een extra set tafelpoten bouw je de tafel á la minute om naar een eettafel. Keuze genoeg dus! Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Stap 4: Vergeet de finishing touch niet
Maak nu het plaatje helemaal compleet! Haal bloemen, planten of accessoires om van jouw terras een echte eyecatcher te maken. Houd ook hier de gekozen stijl in het achterhoofd. Heb jij gekozen voor een landelijke stijl? Laat je blik dan vallen op accessoires van wol, linnen, riet en katoen. Heb jij gekozen voor een Scandinavisch interieur? Ga dan voor materialen van hout, rotan, steen, kurk en glas. 

Weet je welke stijl jouw voorkeur heeft, maar heb je nog geen tof tuinmeubilair? Met deze tafels van NJOJ Brand Store geef jij jouw terras een tijdloos karakter.