Dé ultieme moederdag in 7 stappen

In deze bizarre tijd moeten we elkaar soms even extra in het zonnetje zetten. Onze lieve moeders mogen we dan ook zeker niet overslaan. Moederdag staat weer voor de deur en daarom is het tijd voor de voorbereidingen. Het perfecte stappenplan voor een ultieme moederdag lunch vind je hieronder in de video.

Stap 1: Begin met de placemats en borden
Een eettafel is een stuk gezelliger wanneer je hem leuk aankleed. Met een feestelijke tafel zet je jouw moeder namelijk pas écht in het zonnetje. Kijk even wat je in huis hebt en begin met een tafelloper, tafelkleed of met placemats. Wij hebben voor placemats gekozen omdat dit de tafel een stoer effect geeft. Pak vervolgens borden uit de kast en zet deze op de tafel. Houd hierbij rekening met wat jij voor hapjes op tafel wilt zetten. 

Stap 2: Leg het bestek neer
De borden staan en de placemats liggen, dan is het nu tijd voor het bestek. Ga voor bestek in een opvallende kleur om de tafel een leuke twist te geven. In het filmpje hebben we gekozen voor goud, omdat dit een chique uitstraling heeft. 

Stap 3: Vouw de servetten in een hartjesvorm
Voor je lieve moeder mag je best wel een beetje moeite doen! Surf eens over het internet en zoek naar filmpjes over servetten vouwen. Wij hebben gekozen voor een hartjesvorm. Het is makkelijker dan je denkt! Heb je broers of zussen? Schakel ze dan in. Hoe meer mensen helpen, des te makkelijker het aankleden van een tafel is. 

Stap 4: Vergeet het drinken niet!
Een lunch is meer dan alleen eten. Ook drinken hoort erbij! Pers sinaasappels uit voor heerlijke verse jus en verras je moeder met haar favoriete warme drankje. Cappuccino, Latte Macchiato of thee, je weet zelf wel wat ze lekker vindt. Schenk de verse jus in een wijnglas, want dit geeft pas echt een chique effect! 

Stap 5: Zet het eten op tafel
Dan is het nu tijd om het eten op tafel te zetten. Ga voor de favoriete broodjes, donuts en croissants van je moeder. Deze kun je zelf afbakken, maar je kunt ze ook lekker vers van de bakker halen. Fruit is ook een tip voor op tafel. Ga voor aardbeien, druiven, frambozen, blauwe bessen of... kies ze allemaal! Het is tenslotte maar één keer per jaar moederdag ;).

Stap 6: Maak het gezellig!
Het gezellig maken klinkt misschien lastig, maar we helpen je graag op weg! Haal bij de bloemist een mooie bos bloemen en zet deze in een vaas op tafel. Naast een bos bloemen doen kaarsjes het ook altijd goed. Zet een aantal waxinelichtjes neer op tafel voor extra sfeer. Dek je de tafel met je kinderen? Dan weten we zeker dat een mooie tekening heel speciaal is!

Stap 7: Tijd om je moeder te verrassen!
Check, check dubbelcheck. Je hebt alle stappen gehad, dus dan is het nu tijd om aan te schuiven en samen te genieten van de ultieme moederdag lunch. 

Hopelijk heb je veel aan onze tips gehad en ben jij klaar voor een geslaagde moederdag. Benieuwd naar de tafel die we gebruikt hebben? In het filmpje zie je eettafel Arthur: bekijk hem hier. Benieuwd naar de rest? Bekijk hier onze gehele collectie eettafels.