Tijd om te staan met deze 4 handige thuiswerktips

We zitten teveel en dat is niet goed voor onze fysieke en mentale gezondheid. Op kantoor heb je mogelijk een zit-stabureau, maar thuis is het vaak de eettafel die als werkplek gebruikt wordt. Combineer voor een goede werkplek deze vier thuiswerktips en je gaat een productieve werkdag tegemoet!

Afwisseling helpt
Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk dat je afwisselt in houding. De afwisseling tussen zitten en staan zien we vaker op kantoor. Strek de benen even en ga wanneer je er genoeg van hebt weer zitten. Zo zorg je ervoor dat je lekker fit blijft.

Wist je dat: één uur en 45 minuten staand werken gelijk staat aan 30 minuten joggen? 

Pak rustmomenten
Tijdens het thuiswerken vergeten we vaak tijd voor onszelf te nemen. Sla pauzemomenten niet over en lunch niet achter de computer. Tuur na iedere twintig minuten intensief scherm kijken een tijdje door het raam naar buiten. Of loop in je pauze een ommetje. Je bent vervolgens weer helemaal opgeladen om fris van start te gaan. 

Structuur is ook belangrijk
Structuur in je dag is heel belangrijk. Gebruik daarom deze tips om thuis net zo fijn te werken als op kantoor:

  • Start je dag hetzelfde als wanneer je naar kantoor gaat. Zet de wekker, spring de douche in en neem een goed ontbijt.
  • Maak aan het begin van de week een to-do list of planning. Zo weet je precies waar je deze week aan toe bent. 
  • Werk in een rustige ruimte, zodat je effectief en geconcentreerd te werk kunt gaan.
  • Zorg voor een opgeruimde werkplek. Zo heb je minder kans om afgeleid te raken. 

Verhoog de productiviteit
Je zou het misschien niet verwachten, maar je bent 30% productiever wanneer je staand werkt. Door een actieve houding aan te nemen, voel je jezelf energieker en krijg je meer werk verzet. NJOJ Brand Store speelt in op deze behoefte! Voor het afwisselen van staan en zitten zijn de tafels van NJOJ Brand Store een echte must-have. Het is namelijk secondenwerk om te switchen van werkhouding. Je hoeft slechts de tafelpoten van je NJOJ tafel te verwisselen. Heerlijk om even de benen te strekken! 

Kies een tafel die bij jou past
Met alle bovenstaande tips ben jij helemaal klaar om thuis aan de slag te gaan. Staan is namelijk het nieuwe zitten. Onze tafels zijn een aanrader voor privéaangelegenheden, maar ook geschikt voor een optimale werkmodus. Zet de tafel daarom overdag in als thuiskantoor en bouw hem ‘s avonds of in het weekend om naar een fijne ontmoetingsplek. Blader door onze online brochure en wie weet ben jij binnenkort trotse bezitter van een mooie eigen werkplek.